Fortsatt paus för köttkrogen

Restaurang Kött, Kök & Bar skulle ha öppnat i nya lokaler för snart ett år sedan. Men fortfarnade har inget hänt på Väderkvarnsgatan. ”Det är klart att det här har drabbat oss”, säger delägaren Tomas Heller.

Populär. Sedan 2003 har restaurangen Kött, Kök & Bar legat på Väderkvarnsgatan i Uppsala. Sedan juni 2015 har det varit stängt på grund av nya lokaler.

Populär. Sedan 2003 har restaurangen Kött, Kök & Bar legat på Väderkvarnsgatan i Uppsala. Sedan juni 2015 har det varit stängt på grund av nya lokaler.

Foto: Robert Henriksson/Arkiv

Restaurang2018-01-29 14:16

Orsaken till den uppkomna situationen är att byggföretaget Oscar Properties lagt det omtalade projektet Cykelfabriken på is. Enligt dem råder det för tillfället en avsvalnad marknad för exklusivare lägenheter i Uppsala, vilket UNT har rapporterat om tidigare.

Det var i juni som 2015 som restaurangen tvingades stänga på grund av ombyggnation av den gamla fastigheten. I bottenvåningen på det nya huset var det tänkt att Restaurang Kött, Kök & Bar skulle hålla till. Ett och ett halvt år senare skulle det vara nypremiär för den populära krogen som öppnade redan 2003.

Nu har det gått snart ytterligare ett år utan att något har hänt.

– Det här gör att vi inte kan öppna vår restaurang på obestämd tid. Vi räknar kallt med att det kommer att dröja minst ett år till, kanske två år, säger Tomas Heller.

Hur har det här drabbat er?

– Stamkunder förvinner, vi försvinner ur folks medvetande, personal måste nyrekryteras och tidigare personal som kanske hade hoppats komma tillbaka har valt andra vägar nu. Det blir lite som att gå tillbaka till ruta ett.

Ni har inga planer på att lägga ned restaurangen?

– Nej, det har vi inte. Vi har ju ett kontrakt påskrivet och klart när den nya fastigheten väl blir byggd.

Vid sidan om Kött, Kök & Bar är Tomas Heller även delägare i Plock-gruppen som driver flera andra restauranger i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!