Hodja har satsat hårt på inredning och atmosfär, och det betalar sig. Från det tygtäckta taket med sina vackra lampor, till den stiliga baren och väggarnas glasskåp med rader av färgglada tygskor. Allt känns genomtänkt och välkomnande.
Menyn inbjuder till olika middagsvarianter. Från ett glas och en smårätt, till middag med mezeförrätt och "vanlig" huvudrätt, eller en total mezefrossa. Mezemenyn är indelad i kallt och varmt. Obligatoriska kikärtsröran Hoummos (50 kr) är len och mycket god, medan Hodjas Babaganush (60 kr) visar sig vara aningen oortodox, med en klen mängd rostad aubergine i en betydligt större mängd yoghurt. Falafeln (60 kr) är frasigt god och skönt grovkornig.
Den smakrika och kryddiga tomatröran Ezme (55 kr) är en fin kontrast till övriga rätter. Sucuklu haloumi (70 kr), en liten portion stekt turkisk korv och stekt getost, ger mest sälta och känns inte så prisvärd. Den smygande styrkan i korven är behållningen. Från den varma mezemenyn kommer Ispanakli börek (65 kr), en spenatfylld pirog med lätt citronsmak som är frasig, purfärsk och helt ljuvlig och nästan får krogpatrullen att slåss om den sista biten.
Förutom meze har Hodja en kort huvudrättsmeny med en vegetarisk bulgursallad, några kötträtter och en hamburgare. Hodjas grilltallrik (280 kr) kombinerar lammkotlett, lammfärs, kyckling och oxfilé. Oxfilén är fint grillad, lammkotletten likaså. Kycklingen är aldrig höjdpunkten på en grilltallrik, men den smakar som den ska. Lammfärsen är fin, även om man kunnat önska sig mer bett i kryddningen. Till serveras fluffigt ris och en fetaoströra som är för salt och inte i nivå med övriga rätten.
Det söta, då? Jodå. Creme brulée (80 kr) kommer i en grön kardemumma-variant, med tydlig kardemummasmak och fint knäckigt täcke. De inlagda jordgubbarna som serveras till ser trötta ut men smakar friskt och fint. Fruktsallad (70 kr) är ett fräscht och trevligt val, här med en klick honungsyoghurt och passionsfrukt över sig, men 70 kronor känns som ett saftigt pris. Baklavan (60 kr), en smördegsbakelse med pistagenötsmassa och sirap serverad med vaniljglass, är riktigt smaskig för en nötälskare.
Bristen på mezekrogar i centrum har tidigare varit skriande. Hodja mättar hungern, inte enbart för sina smårätter utan mycket för miljön. Det är alltid lika kul med en helhet som fungerar, från taklamporna ner till baklavan.