Diskret hotellrestaurang med ambitioner
Skylten är diskret, men de som promenerar förbi hotell Park Inn på Fålhagssidan av järnvägsstationen kan se middagsgästerna genom de fönsterrutorna.
Hotell Park In.
Foto: Hans E Ericson
Själva restaurangen ligger öppen mot både hotellreception och lobby. I ena delen av lokalen tronar övertäckta frukostbuffébord. Inget ont i detta, men det gör det svårt att få till en ombonad krogmiljö. Bäst chans till mys har den som väljer ett bord i hörnet.
Menyn är nedkokt till några rätter som kan beställas antingen som för- eller huvudrätter. I något fall kan man också beställa en extra stor portion.
Före maten serveras en aptitretare i form av en god pepparrotsbuljong med små tärningar av oxbringa. Den ger helt klart mersmak inför förrätterna.Den mindre portionen av confiterad anka (85 kr) blir en rivstart för en livsnjutare. Den knapriga ankan serveras med en mumsig spenatpannkaka, bräserad savoykål och rödlöksmarmelad. Det smakar förträffligt och krogpatrullen ångrar genast att man hade inte valde huvudrättsportionen i stället.
Förrättsportionen av rostade betor (75 kr) är en trevlig rätt, med rödbetor och gulbetor i smördeg, samt getost och en klick pepparotskräm vid sidan av - en smakkombination som alltid funkar.Bland huvudrätterna smakar skomakarlådan (276 kr för "lagom" portion) utmärkt: rena, runda smaker med en vass lök till. Sympatiskt att man kan välja storlek på portion efter mängd kött, men krogpatrullen noterar ändå fascinerat priset på den stora skomakarlådan - hela 385 kr.Vildsvin med potatis- och sidfläskstomp och enbär- och äppelsås (265 kronor) är inte lika roligt. Potatismoset är gott och enbärssåsen skönt mustig, men vildsvinsbitarna är för tjocka och torrstekta. Det är ju en fin balansgång att tillaga vildsvin, men här är säkerhetsmarginalen väl tilltagen.
Halstrad gös (225 kr) anländer i form av två fiskfiléer, med chorizo, matvete och små paprikatärningar i stället för utlovad fänkål och bönor. Den ena av gösfiléerna är för hårt stekt och en aning översaltad. Men på det hela är det en god och annorlunda variant på temat gös.
Ostarna på dessertmenyn (55 kr) lockar, men urvalet för dagen är ospeciellt. Valet faller på en gorgonzola och en vitmögelost, som inte är mer än okej och gör patrullen lätt besviken.Chokladfondanten (65 kr) kunde varit rinnigare inuti, men slinker lätt ner med sina goda citron- och flädersorbet. Crème bruléen (65 kronor) är lättknäckig till ytan och smakar som den ska, men serveras glödhet och är inte ätbar förrän övriga runt bordet redan lagt ned sina bestick.
Med tanke på den hemliga framtoningen (för alla utom hotellgästerna) är det roligt att Hantverkets kök har ambitioner. Resultatet är inte genomgående hundraprocentigt, men för den som vill ha variation från stans "vanliga" restaurangutbud kan Park Inn ändå vara värt ett besök.
Restaurang Hantverket
Park Inn, Storgatan
Lugnt och skönt - lite omysig lokal
Turister JA
Ombonat NEJ
Husman JA
Vegoanpassat NEJ
Inriktning: Svenskt och husman, med satsning på ekologiskt och närproducerat. Personalen kan ge information om vilka råvaror som är ekologiska för dagen.
Prisnivå: Medel. Smårätter/förrätter 75-150 kr. Varmrätter/större rätter 125-385 kr. Efterrätter 25-65 kr.
Miljö: Sparsmakad inredning, inga dukar döljer bordsskivornas klassiska funkismönster. Restaurangen ligger väldigt nära receptionen, vilket gör delar av lokalen omysig.
Service: Trevlig, men inte så snabb.
Övrigt: Vegetarianer har inte så mycket att hämta på menyn.
Hemsida: Hotellets hemsida innehåller bara kort information om restaurangen. Ingen meny på nätet, men väl bordsbokning.
Park Inn, Storgatan
Lugnt och skönt - lite omysig lokal
Turister JA
Ombonat NEJ
Husman JA
Vegoanpassat NEJ
Inriktning: Svenskt och husman, med satsning på ekologiskt och närproducerat. Personalen kan ge information om vilka råvaror som är ekologiska för dagen.
Prisnivå: Medel. Smårätter/förrätter 75-150 kr. Varmrätter/större rätter 125-385 kr. Efterrätter 25-65 kr.
Miljö: Sparsmakad inredning, inga dukar döljer bordsskivornas klassiska funkismönster. Restaurangen ligger väldigt nära receptionen, vilket gör delar av lokalen omysig.
Service: Trevlig, men inte så snabb.
Övrigt: Vegetarianer har inte så mycket att hämta på menyn.
Hemsida: Hotellets hemsida innehåller bara kort information om restaurangen. Ingen meny på nätet, men väl bordsbokning.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!