Biztron
Gamla Bill & Bull har försvunnit och i lokalerna finns nu Biztron. Maten övertygar inte krogpatrullen helt, men menyn är smart upplagd och miljön härlig och generös.
Menyn är smart komponerad där man utöver för-, huvud- och efterrätter kan välja mellan exempelvis älggulasch (hel eller halvportion) eller cannelloni under rubriken "Alltid på Biztron". Plus också för att sorbet och tryfflar ligger som standarddesserter utöver de mer "komponerade" efterrätterna.
Grillad brioche (vetebulle) med tvärnöskinka, höstsvamp och getost (95 kronor) smakar utmärkt, getosten kan man med fördel para med den honung som spritsats över tallriken medan man faktiskt klarar sig gott utan skinkan som gör att allt blir för salt. Biffcarpaccio med gräddädelost och tryffeldressing (105 kronor) är också en bra start med många smaker där även rödbetskuber och rucola trängs på tallriken, men dillvipporna kunde man skippat.
Färsbiffar med västerbottenost och kantarellsky (169 kronor) finns under vinjetten Alltid på Biztron. Skyn är tjock till tusen och inte så rolig och den ena biffen är stekt till asfaltsnivå på ena sidan, men smaken är bra och den andra biffen är saftig och fin. Rotfruktsstrimlorna är dock lite för hårda.
Härligare är Tonfisk Marrakech (239 kronor), en vacker rätt med knarrig friterad fårost och smakrik couscous till. Yoghurtröran som serveras till känns lite onödig. Huvudrättsslaget kränger vidare med lammlägg serverade med en ragu på lammkorv och rostade tomater (189 kronor). Besvikelsen är stor när lammet är långt från att vara sådär härligt mört så att det faller av benet och smälter i munnen. Lammkorven är god, men cocktailtomaterna skyfflar man undan. En krämig potatisgratäng bättrar dock på humöret. Den lite billigare varmrätten majskyckling med chevre och citronsallad (155 kronor) förlorar sin prisvärdhet då man lyckas få den vanligtvis så saftiga majskycklingen att bli väldigt torr.
Desserterna är kanske inte jättefantasirika, men heller inte jättedyra. Hallontartelett med vaniljgrädde (59 kronor) är som hämtad från närmaste kondis, med andra ord väldigt gräddig och ganska god. Chokladbrownie (59 kronor) är inte superskojig: kall och hård.
Det ska understrykas att Biztron är väl värd sina besök. Miljön är härlig och menyn generös, vilket ger höga förväntningar. En del snedsteg och tillbehörsöverdrivna inslag måste man dock klara av att parera för att få en helt övertygande matupplevelse.
Biztron
Adress: Smedsgränd 9
Telefon: 018-10 66 80
Hemsida: www.biztron.se
Prisvärt: Generellt ja, rätter i olika prisklasser. Men pepparsteken som pepprar i väg på 299 kronor.
Atmosfär: Härlig. En av stans absolut bästa restauranglokaler. Lite ljusare än tidigare. Men lite tveksamt dekorerad med bland annat gamla vinkartonger.
Service: Helt okej. Trevlig och lite personlig, men ställets popularitet kan ibland medföra risk för att det tar sin tid att få fatt i serveringspersonalen.
Hemsida: Än så länge tämligen elementär: menyer, kontaktinfo och tre bilder.
Adress: Smedsgränd 9
Telefon: 018-10 66 80
Hemsida: www.biztron.se
Prisvärt: Generellt ja, rätter i olika prisklasser. Men pepparsteken som pepprar i väg på 299 kronor.
Atmosfär: Härlig. En av stans absolut bästa restauranglokaler. Lite ljusare än tidigare. Men lite tveksamt dekorerad med bland annat gamla vinkartonger.
Service: Helt okej. Trevlig och lite personlig, men ställets popularitet kan ibland medföra risk för att det tar sin tid att få fatt i serveringspersonalen.
Hemsida: Än så länge tämligen elementär: menyer, kontaktinfo och tre bilder.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!