- Gud vad roligt! Jag blir alldeles pirrig i hela kroppen, säger Rebeca Maksoud, restaurangchef.
Tillsammans med sina kockkolleger Sebastien Lamberdiere, köksmästare och Trevor Cunningham, souschef blickar hon stolt ut över restaurangen. Inredningen är bohemisk med ruffiga ytor, öppna hyllor och stora bord som hjälper dig pocka på uppmärksamhet hos grannen. Om så önskas.
- Det är ett bra ställe för interagerande och att träffa nya människor, säger Trevor Cunningham.
Kitchen & Table är ett relativt nytt koncept skapat av kocken Marcus Samuelsson, som bland annat driver restaurang på Manhattan i New York. Clarion Gillet i Uppsala var först ut med en Kitchen & Table-restaurang för ett år sedan. Men framöver är tanken att konceptet ska flytta in på alla Clarionhotell i Norden.
Maten drar lite åt street food-hållet och är precis som inredningen och attityden här inne mer avslappnad. Men det som gör den speciell är att allt serveras med en twist, förklarar Rebeca och hennes kolleger.