Det som nu heter Interpool och är en gigantisk sportbar hette tidigare Fame och var en lika gigantisk sportbar - så stor att man häpnade. Maten häpnade man dock inte över på Fame, krogpatrullen bedömde den som under nivån för godkänd.
Men nu är det nya tider. Interpool är en sportbarkedja med restauranger i Gävle och Malmö. I S:t Perhuset förfogar de över 1 600 kvm yta, med ett krypin på gatuplan och en hangarliknande biljardhall på övre plan. Biljardborden är 15 till antalet, platserna i matsalen många.
Matdelen är uppsnofsad med både större och mindre bord, vackra stolar i mönstrat plysch och ett par försök till avgränsning av ytor med skira tyger. Men mysigt är knappast Interpools grej, i stället påminner de glada jublen från biljardborden om att det här först och främst är en sportbar.
Menyn är överraskande lång och detaljerad. Hemsidan lockar med "en touch av fine dining", men krogpatrullen säger ödmjukt emot. Så mycket fine dining är det inte över matupplevelsen, som snarare rör sig runt nivåerna för "godkänt", med en och annan topp och ett och annat bottennapp. Ojämnt, helt enkelt.
Krogpatrullen tycker sig märka ett brittiskt tema med myntasås, fish’n’chips, chutney och smått indiskt. Något så exotiskt som brie- och chilifylld samosa (85 kr) från förrättsmenyn måste ju testas. De frasiga degknytena slinker ned behagligt, även om chilihettan saknas och mejeribasen i gurksalladen smakar märkligt. Rätten getostsallad kan fås i förrättsportion (79 kr) och är en fräsch sallad med rikligt med chèvre och söta gula russin. Tyvärr har pekannötter ersatts av den tristaste sortens oliver.
Interpools hamburgare (155 kr) är speciell och ambitiös. Brödet är mastigt, liksom i viss mån burgaren. Ovanpå finns smält ost, rödlökschutney och bacon och till serveras hemgjord (!) ketchup i en gullig burk. Pommesen är grova men goda. Allt som allt är det en annorlunda burgare som skulle tjäna på att ett lämpligare bröd.
Grillad entrecote med potatisgratäng och bearnaisesås (235 kr) är en jätteportion för den som laddar för en hård biljardomgång. Den välbalanserade bearnaisen får patrullen att nicka gillande och det smakrika svamptillbehöret likaså. Köttbiten är okej men gratängen en flopp - så pepprig att den är svåräten.
Fish ’n’ chips kallas här ölpanerad fisk med pommes frites (169 kr). Torsken är fint panerad, dock utan smak av öl. Tartarsåsen och ärtmoset smakar oklanderligt.
Ur efterrättsmenyn smakar vi bland annat mjölkchokladmousse (75 kr), som är en mäktig skapelse i coupeglas med ett sött lager av skogsbär samt honungsknäck ovanpå. Lite mer fluffighet i moussen och en friskare brytning av bär hade lyft rätten från barnkalas till vuxensmak.
Interpool lockar förstås mest som sportbar, men man blir hungrig av att spela biljard och att hålla den vidsträckta lokalen full med matgäster lär vara en stor utmaning. Än så länge har köket en bit kvar till att kunna locka enbart med maten. Kanske borde de släppa sin "fine dining"-ambition och satsa sportigt på alla fronter? Det skulle kännas rimligt i en biljardhangar.
Interpool
Dragarbrunnsgatan 21, 018 - 512 712, www.interpool.se
Passar för: Kompisgänget som vill spela biljard och äta en bit.
Kök: Brett, med allt från pilliga samosas till hamburgare.
Prisnivå: Trerätters utan dryck (exempelpris): 340 kr.
Prisvärt: Nja. Priserna är okej, men köket klart ojämnt.
Övrigt: Interpool satsar hårt på biljard, med 15 bord. På bottenvåningen finns kafé/vinbar.