Bacàn är inte den första restaurangöppningen Erik Reveco och hans två kompanjoner genomfört, som är ägare av restaurangerna La Comida och O'Learys. I höst förvandlas den nya Filmstadens tak till en terrass med bar och utekök. Halva uteserveringen ska täckas av en glaspergola för att klara alla väder.
Restaurangen kommer bestå av två våningar, en inomhusdel 25 meter upp i luften och en takterrass ytterligare åtta meter upp. Planen från början var att restaurangen skulle öppna i september, men det ändrades på grund av förseningar med andra lokaler i fastigheten.
– Det har varit ett turbulent år för byggnadsbranschen med tanke på inflationen, prissituationer har förändrats, säger Erik Reveco.
Vad kommer bygget att kosta?
– Vi vet inte. Jag vill heller inte prata summor, men med 15 års erfarenhet i branschen kan jag säga att vi är bra på att göra mycket arbete själva för att göra det så kostnadseffektivt som möjligt.
Vad är nischen för Bacàn?
– Rent konceptmässigt bygger vi vidare på det vi gör på La Comida. En latinamerikansk-inspirerad restaurang, men nu tar vi även in det asiatiska köket.
Hur tänker ni kring valet av platsen för restaurangen?
– Det finns få sådana här restauranger med utsikt över hela Uppsala och en takterrass så högt upp. Man får förlita sig på mun till mun vad gäller marknadsföringen.
Finns det något alternativ för dem som är hissrädda?
– Takterrassen kanske inte är optimalt för dem, men det finns trappor upp till restaurangen.