Marinerad kyckling med äpple och spetskål

Kycklingen kan läggas i marinad kvällen före och vila i kyl under natten. Sen är det bara att lägga alla ingredienser på samma plåt – minimalt med disk, maximalt med smak.

Alla ingredienser på samma plåt.

Alla ingredienser på samma plåt.

Foto: Sandra Gunnarsson

Recept2017-09-15 05:00

4 port

Tid: Marinad 2 h, + 40 min tillagning

4 kycklingklubbor

2 vitlöksklyftor

2 cm ingefära

½ dl soja

½ dl flytande honung

2 msk olivolja

1 kg potatis

2 spetskålshuvuden

4 äpplen

2 gula lökar

2 kvistar rosmarin

2 dl crème fraiche

2 tsk dijonsenap

1 msk sötstark senap

Salt och peppar

Olivolja

Gör så här:

1. Riv vitlöksklyftor och ingefära. Blanda med soja, honung och olivolja. Häll i en plastpåse, lägg i kycklingklubborna och låt marinera i ca 2 h, eller längre.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisarna i klyftor. Lägg på en stor långpanna. Salta, peppra och ringla över olja. Blanda runt och låt baka ca 10 min.

3. Klyfta spetskålen, äpplena och lökarna. Hacka rosmarinkvistarna grovt. Salta och lägg på plåten. Rör runt lite så att grönsakerna täcks av olja. Placera ut kycklingklubborna och låt baka ytterligare 30 min.

4. Blanda samman crème fraiche och senap. Smaka av med salt.

5. Servera direkt från plåten tillsammans med senapskrämen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!