Laga latinamerikansk korv - completo.

Avokadoröra, tomatsalsa och vitlöksmajonnäs ger korven latinamerikansk smak.

Varmkorv bortom senap och ketchup ...

Varmkorv bortom senap och ketchup ...

Foto:

REcept2017-03-22 11:32

Latinamerikansk korv med bröd. Baguette, chorizo, ­tomatsalsa med chili/koriander + rödlök och majonnäs.

4 port, Tid: 30 min

Tomatsalsa:

400 g tomater, gärna av variant körsbär

½ röd lök

2 chili

2 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk socker

Avokadoröra:

2 avokado

1 vitlöksklyfta

½ lime/citron

1 msk olivolja

1 dl majonnäs

2 msk vatten

1 vitlöksklyfta

4 stora chorizo eller annan god korv

1 stor baguette

1 kruka koriander

Salt och peppar

Olivolja till stekning.

Gör så här: 1. Skär tomaterna i mindre bitar, finhacka rödlök och chili. Blanda samman tomat, rödlök, chili, olivolja, rödvinsvinäger och socker. ­Smaka av med salt.

2. Skär avokado i tärningar. Riv vitlöksklyftan. Blanda samman avokado med vitlök, lime-/citronsaft, olivolja, salt och peppar.

3. Blanda majonnäs med vatten och en riven vitlöksklyfta.

4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek korvarna tills de får fin färg.

5. Dela baguetten i fyra lika stora delar. Fyll med tomatsalsa och korv. Toppa med avokadoröra, majonnäs och koriander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!