Latinamerikansk korv med bröd. Baguette, chorizo, tomatsalsa med chili/koriander + rödlök och majonnäs.
4 port, Tid: 30 min
Tomatsalsa:
400 g tomater, gärna av variant körsbär
½ röd lök
2 chili
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk socker
Avokadoröra:
2 avokado
1 vitlöksklyfta
½ lime/citron
1 msk olivolja
1 dl majonnäs
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
4 stora chorizo eller annan god korv
1 stor baguette
1 kruka koriander
Salt och peppar
Olivolja till stekning.
Gör så här: 1. Skär tomaterna i mindre bitar, finhacka rödlök och chili. Blanda samman tomat, rödlök, chili, olivolja, rödvinsvinäger och socker. Smaka av med salt.
2. Skär avokado i tärningar. Riv vitlöksklyftan. Blanda samman avokado med vitlök, lime-/citronsaft, olivolja, salt och peppar.
3. Blanda majonnäs med vatten och en riven vitlöksklyfta.
4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek korvarna tills de får fin färg.
5. Dela baguetten i fyra lika stora delar. Fyll med tomatsalsa och korv. Toppa med avokadoröra, majonnäs och koriander.