Det har varit full fart i köket på Fannalunds förskola de senaste dagarna. Köttbullar har rullats, sill har lagts in och såser har tillrätts. I onsdags var det dags för inmundigande då det var den årliga påskbuffén.
När Enköpings-Posten besöker förskolan har kocken Stina Alstergren fullt upp med att sätta det sista innan barnen kan hugga in på delikatesserna.
– Det har gått i ett i dag, men det är kul. Fast det är tur att det inte är så här varje dag. När jag kommer hem i kväll somnar jag ovaggad, säger Stina och skrattar.
På buffén fanns det mycket gott att välja på, bland annat lax, sill, prinskorv, Janssons frestelse och hemrullade köttbullar.
– Jag är lite av en tävlingsmänniska och gör lite sport av att rulla köttbullar. På fem och ett halvt kilo köttfärs blev det 503 köttbullar och jag rullade alla på 39 minuter, säger Stina och kör ut ännu en vagn med påskmat.
Det är viktigt hur maten presenteras, man äter lika mycket med ögonen hävdar Stina. På ett fat har hon gjort en påskhare av en hög med majskorn. Oliver har blivit ögon, paprika kam och gurka har blivit ben.
– Barn tycker det blir roligare att äta om det är mycket färg och lite fantasifullt, jag försöker göra det lustfyllt och det är viktigt för att det ska vara spännande att smaka.
Ute på gården leker barnen medan Stina lägger sista handen uppläggningen. Barnen leds in och får sätta sig till bords. Melker Nordlund, Olle Tuvenlund och Ellie Eriksson är först fram till buffébordet och hugger in på Stinas mat.
– Jag tycker om morötter och köttbullar, säger Olle och lägger på majs och ärtor på fatet.