Litet barn till sjukhus efter trafikolycka

På tisdagsmorgonen inträffade under mindre än timme två olyckor på länsväg 288 vid Skoby, strax söder om Alunda. Vägen var därefter avstängd fram till 11:00.

På tisdagsmorgonen har två trafikolyckor skett på länsväg 288 söder om Alunda.

På tisdagsmorgonen har två trafikolyckor skett på länsväg 288 söder om Alunda.

Foto: Johan Nilsson/TT

Östhammars kommun2019-10-29 08:25

Orsaken till olyckorna ska enligt räddningstjänsten vara att det är ”otroligt halt” på vägen. Även polisen har på sin hemsida beskrivit vägsträckan som ”mycket hal”. Ett litet barn ska efter en av olyckorna ha förts till sjukhus med ambulans.

– Men det var för att kontrolleras, vilket brukar innebära att skadorna inte är allvarliga, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Enligt Tobias Åkesson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral, orsakades den första olyckan av att en bil körde in i den andra bilen bakifrån. Den andra olyckan inträffade några hundra meter norr om den första vid klockan 08:50. En bil ska då ha fått sladd och kört in i ett vägräcke.

– Det är lite trafikkaos på platsen. Vägen är avstängd i södergående riktning, men trafiken leds om över Skoby, sade Tobias Åkesson vid 08:50.

Vid 11:00 var vägen fullt framkomlig igen. Dröjsmålet med att öppna vägen ska bland annat ha berott på att ett vägräcke behövde repareras efter olyckorna. Enligt Daniel Wikdahl ska öppnandet dessutom ha fördröjts av att den bärgare som kallades till platsen hade svårt att ta sig fram:

– Det berodde på att en lastbil försökte vända när föraren märkte att det inte gick att ta sig förbi olycksplatsen. Men lastbilen kunde inte komma runt, vilket hindrade bärgaren från att ta sig fram, säger Daniel Wikdahl.

Enligt honom ska minst två bilar ha behövt bärgas efter olyckorna. Det finns ingen brottsmisstanke mot någon av bilarnas förare.

UNT berättade redan tidigt på tisdagsmorgonen att det enligt SMHI finns risk för halka i länet under det närmaste dygnet. Enligt polisen ska en saltbil under förmiddagen ha varit på den olycksdrabbade vägen och bekämpat halkan.

Karta: Vägsträckan där olyckorna ska ha inträffat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!