Varnad mäklare vill fortsätta

Mäklaren Helena Herrgård vill fortsätta som mäklare, trots beslutet från Fastighetsmäklarinspektionen (FMI).

7 juli 1916 13:41

Som UNT skrivit har Helena Herrgård fått flera varningar de senaste åren och FMI beslutade ifjol att återkalla hennes registrering efter att hon inte besvarat ett yttrande. Helena Herrgård ska flera gånger ha begärt och fått uppskov med att lämna svaret, som rörde en anmälan om kritik mot hennes arbete. Men när FMI ännu inte fått något yttrande inför ett möte i april i fjol beslutade myndigheten att återkalla registreringen.

Beslutet har överklagats i flera instanser och Högsta förvaltningsdomstolen beslutade nyligen att inte pröva målet.

Helena Herrgård anser att det finns faktorer som förklarar att yttrandet dröjt. Hon vill även fortsätta som mäklare och menar att den juridiska frågan inte är helt utredd.

– Jag har registreringen kvar än så länge.

Helena Herrgård driver Axel Holmgrens fastighetsmäklare i Öregrund.

– Jag får se vem jag kan använda om jag inte kan agera mäklare, jag får ju ändå vara på kontoret. Sedan får jag se hur jag kan rätta till det här eller ansöka om ny registrering. Det finns alltid utvägar.

I en annan rättslig process har Helena Herrgård dömts till dagsböter för hemfridsbrott efter att ha visat en bostad trots att försäljningsuppdraget sagts upp. Domen har överklagats och hovrätten har meddelat prövningstillstånd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Josef Nylén