Tjejerna i Moviez visar Babybossen

Genom projektet Organisera mera har några tjejer i årskurs sju på Frösåkersskolan i Östhammar startat en filmklubb. Snart visar de sin första film.

8 december 2017 10:06

Caroline Ullman är projektanställd av Studieförbundet Vuxenskolan för att driva projektet Organisera mera i Östhammars kommun.

Det är ett projekt som syftar till att flera unga ska starta föreningar och det drivs gemensamt av Östhammars kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Förbundet Vi Unga.

Projektet finansieras av Föreningslyftet samt MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor).

– Vi vänder oss till ungdomar mellan 13 och 22 år och vi ordnar arrangörs-, styrelse- och ledarskapsutbildningar, säger Caroline Ullman.

Några veckor innan höstlovet besökte hon Frösåkersskolan i Östhammar för att berätta om projektet och några av dem som kom för att lyssna var Ellen Pettersson, Emma Landberg, Fannie Sjölander och Naima Nylén.

De går alla i årskurs sju och blev sugna på att starta en filmklubb. Först och främst för egen del, för att de tycker att det är roligt att titta på film, men snart stod det klart att de även ville bjuda in andra att titta.

Filmföreningen Moviez föddes och nu på söndag visar tjejerna sin första film, med stöd av Leader Upplandsbygd och deras ungdomsprojekt.

– Vi ska visa Babybossen och går det bra kommer vi att visa flera filmer i vår, säger Naima Nylén.

Filmen ska visas på societetshuset Källör, där det den här årstiden är ganska svalt. Besökarna uppmanas därför att ha varma kläder på sig och dessutom kommer det att finnas mysiga filtar att värma sig med.

– Och så har vi popcorn- och godisbuffé som ingår i entrén, säger Fannie Sjölander.

Organisera mera

Projektet pågår fram till sommaren 2018, med förhoppning om att det förlängs ytterligare två år. Därefter är målsättningen att projektet får en permanent fortsättning.

Andra föreningar som hittills bildats är en med inriktning på parkour, en kompisförening, en tankesmedja och en där medlemmarna träffas för att meka med sina EPA-traktorer.

Filmen Babybossen visas på Källör söndagen den 10 december kl 14.30.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingela Söderman

Ämnen du kan följa