Konserten är en hyllning till livet

Min hyllning till livet. Så beskriver Elsie Ekström den konsert hon nu arrangerar i Hökhuvuds kyrka.

31 januari 2018 08:00

I lite drygt ett halvår har Elsie Ekström i Däcksta, utanför Hökhuvud, arbetat med förberedelserna inför den konsert hon snart arrangerar i Hökhuvuds kyrka.

– Jag har tidigare arrangerat en konsert i Norrtälje till förmån för Cancerfonden. Både min mamma och syster gick bort i cancer och flera av mina vänner och bekanta har också gjort det. Jag ville hjälpa på det sätt jag kan och det gav så mycket att jag ville göra det igen, säger hon.

Den här gången är det Barncancerfonden i mellersta Sverige som kommer att få ta del av överskottet och det var när Elsie Ekström såg ett program om barncancer på tv som hon beslutade var pengarna skulle gå den här gången.

– Det väckte så starka känslor i mig när jag såg det programmet och därför väljer jag den här gången att skänka pengar till en förening som i första hand hjälper familjer som drabbats.

Den 16 februari är det dags. Då kommer Ekeby spelmän och Mattias & Stefan till kyrkan i Hökhuvud och under kvällen kommer också en representant för Barncancerfonden i mellersta Sverige att berätta om föreningens verksamhet.

Elsie Ekström säljer biljetter för fullt och målet är att kunna skänka åtminstone 30 000 kronor till det välgörande ändamålet.

– Jag får låna kyrkan och jag jagar också sponsorer, så jag har goda förhoppningar om att lyckas, säger hon.

Elsie Ekström växte upp i Jämtland och kom till Uppland via Ångermanland och Hälsingland.

Hon fyller 72 i år och hon har alltid haft en drivkraft att hjälpa andra, något som bland annat givit sig uttryck i att hon åkt till Thailand och Sri Lanka för att hjälpa behövande på ort och ställe.

– Genom att ge av mig själv kan jag glädja andra och det tycker jag om att göra.

Och innan den andra konserten ens är genomförd, har Elsie Ekström börjat drömma om en tredje.

Hennes glädje över att bidra på det här sättet känner inga gränser, men kanske kommer pengarna då att gå till ett helt annat ändamål.

– Det är för tidigt att säga, jag brinner för så mycket. Inte minst för arbete mot mobbning och hjälp till hemlösa så kanske blir det i så fall till förmån för någon av dessa inriktningar.

Men först ska ändå den andra konserten genomföras. I en förhoppningsvis utsåld kyrka med 200 besökare.

Och sedan kan det hända att Elsie Ekström behöver stanna upp och pausa lite, innan hon kör igång igen. Kan hända. Men det är inte säkert, för hon är ett energiknippe som genomför det hon föresatt sig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!