Delkaprodukter blev årets företagare

Mat, mingel, lokalkändisar och glädje fanns med på onsdagskvällens företagsmöte. Extra glada var Eda-Lis och Dick Karlsson från Delkaprodukter AB, som korades till Årets företagare i Östhammar.

7 maj 2014 17:43

Storbrunn var nästan fullsatt när kommunen bjöd in till företagsmöte i onsdagskväll. Ett nittiotal företagare var på plats för att äta smörgåsklämma, mingla med andra företagare, kommunrepresentanter och lokala politiker och få höra vem som blev Årets företagare. Vinnarna blev Eda-Lis och Dick Karlsson från Delkaprodukter AB, som bland annat arbetar med stängselprodukter. Nomineringen löd "De är förebilder för unga nya företagare, de tar tillvara på lokala talanger och deltar aktivt i olika nätverk som bidrar till en positiv spiral lokalt".

– Det är fantastiskt och förvånande, säger Eda-Lis Karlsson.

Hon och maken startade företaget 1988 och har ett femtontal personer anställda på säsongsbasis. Sonen och sonhustrun är också aktiva i företaget och kommer att ta över verksamheten så småningom, berättar Eda-Lis Karlsson. Delkaprodukter var ett av tjugo nominerade företag som Östhammars kommun, SKB näringslivsutveckling och företagarna i mälardalen slutligen föll för.

– Det är ett företag som växer i lagom takt för att överleva. De är riktigt bra förebilder, säger Ulf Andersson, näringslivschef.

Under kvällen delades även Sparbanksstiftelsens stipendium ut och vinnarna Hans och June Norberg, fick ta emot 25 000 kronor för renoveringen av Storbrunn. Överraskande och glädjande, var Hans Norbergs kommentar. Anna-Lena Holmström, regionchef på Svenskt Näringsliv, fanns också på plats och berättade om Östhammars kommuns utmärkelse som "Årets klättrare" på Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimat. Kommunen har klättrat 38 placeringar, vilket Anna-Lena Holmström berömde.

– Östhammar har aldrig haft ett såhär bra företagsklimat, fortsätt att jobba på det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magdalena Prevéus