25-årige Vincent Andersson bor i Uppsala numer men är uppväxt i Östhammar. Han började jobba i restaurangbranschen i tonåren och tar nu alltså steget till att bli krögare.
– Ska man komma någonstans i den här branschen måste man nästan öppna eget. Men jag brinner verkligen för det sociala och erbjuda folk en upplevelse, säger Vincent Andersson.
Det är mycket jobb som pågår i lokalerna inför den officiella öppningen som äger rum under lördagen 6 maj.
– Jag är jättetaggad. Det är så klart lite nervöst också, men jag har mycket bra stöd runt omkring mig från familjen och tidigare kolleger. Det här är verkligen min dröm.
Lokalerna ska nu fräschas upp och "sportbars-stämpeln" tvättas bort.
– Jag vill få bort matsalskänslan och helt enkelt göra det mysigare, säger han.
Målsättningen är att alla ska känna sig välkomna till nya Marinan. Under sommaren kommer man ha öppet alla dagar i veckan. Långsiktigt är planen att ha öppet i någon utsträckning under hela året. Tidigare har Marinan bara haft öppet under sommarsäsongen.
Matmässigt blir det mindre pizza och mer fisk och skaldjur, mycket med en sydamerikansk touch.
– Jag och min pappa är ursprungligen från Peru så det kommer ganska naturligt.
Marinan ligger i hamnen i Östhammar med flera andra restauranger som närmsta grannar.
– Jag ser oss inte riktigt som konkurrenter utan som kolleger, även om alla gör sin egen grej. Jag hoppas att vi ska kunna dra nytta av varandra och locka fler människor ner till den här fantastiska miljön som vi faktiskt har i Östhammar.