Alan Dogan och hans kolleger driver flera restauranger i Uppsala, bland annat Basilico, Paulette och Hodja. I januari tog man över hamnkrogen Bryggan som nu fått namnet "Hamnkrogen by Paulette".
– Vi har stark förankring i Uppsala och vet att många Uppsalabor åker till Öregrund om somrarna. Förra sommaren gjorde vi flera samarbeten med Söderströms veranda. Vi märkte att våra gäster trivs i Öregrund och då vill vi finnas där, säger Alan Dogan.
Nu har man alltså tagit plats mitt i det restaurangkluster som finns i Öregrunds hamn.
– Öregrund är en svår marknad. Det finns många krögare som gör det de gör riktigt bra. Förhoppningsvis kan vi komma in som en ny frisk fläkt, säger Alan Dogan.
Den som besökt Paulette i Uppsala kommer, som namnet antyder, delvis känna igen sig på nya hamnkrogen, bland annat när det kommer till menyn.
– Men vi kommer etablera oss på allvar till nästa sommar. Då är förhoppningsvis de nya bryggdäcken på plats vilket gör att vi kan låta uteserveringen växa ut över vattnet och på riktigt sätta vår prägel på stället.
Alan Dogan beskriver Öregrund som en "idyll med enorma möjligheter". Men han är också medveten om att det finns starka känslor bland vissa ortsbor som anser att krogarna breder ut sig för mycket i hamnen.
– Jag tycker det är bra att det finns en dialog mellan olika aktörer och det dokument med riktlinjer som nyligen tagits fram känns också helt rätt. Vi har fått en bra start i Öregrund och hoppas det ska fortsätta så, säger Alan Dogan.