Skebo-kock tävlar i Årets unga kock 2008

Hallå där... Karl Eriksson, kökschef på Skebo herrgård som är en av 12 unga kockar som valts ut för att tävla om titeln Årets unga kock 2008 på Stockholms hotell & restaurangskola på måndag.

Östhammar2008-02-23 10:38
Tävlingen arrangeras av den gastronomiska föreningen och kockar anslutna till Chaîne des Rôtisseurs som ännu inte fyllt 27 år i närmare 80 länder kan delta.

Vem är du och hur länge har du arbetat på Skebo herrgård?
- Jag är 25 år och kommer från Vallentuna. Jag har arbetat här i tre och ett halvt år och är kökschef sedan två år tillbaka. Innan jag kom till Skebo herrgård jobbade jag på Eriks bakficka i Stockholm.

Har du tävlat förut?
- Ja, jag fick en utmärkelse nyligen, ett stipendium av SHR, Sveriges hotell- och restaurangföretagare som Årets unga branschstjärna. Dessutom tävlade jag i Årets viltkock 2006. Den gången gick jag till final men det blev ingen vinst.

Hur känns det att få delta nu på måndag?
- Det känns jättekul. Vi kommer att få tävla med en hemlig korg med råvaror och få skapa av det och det tycker jag är det bästa sättet. Då kan man inte träna innan. Det är lite stressigt men det är väl så det här yrket är.

Vad tror du om dina chanser?
- Det är klart att jag tänker vinna annars skulle jag inte åka dit.

Vilken är din favoriträtt?
- Lamm i dill och den ska vara gjord på lammnacken. Där finns det extra mycket fett insprängt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!