Ny ägare till Doppingen

Malin Häggroth. Så heter den nya arrendatorn av restaurang Doppingen på Gräsö.

Östhammar2011-01-03 19:24

I slutet av april räknar hon med att slå upp portarna och går allt bra, kan det hända att hon håller restaurangen öppen året runt.
– Jag arbetade på Doppingen förra sommaren och även vid testet med julbord nyligen, så jag har skapat mig en bild av hur det är att arbeta där. Det ska bli riktigt spännande att driva restaurangen, det blir något helt nytt för mig, säger hon.

Restaurangbranschen är dock inte ny för Malin Häggroth. Hon har 23 års erfarenhet av den, är utbildad kock och har arbetat på såväl Gimo herrgård som stadshotellet i Sigtuna och nu senast som hovmästare på Clarion Hotel Gillet i Uppsala.

Till Gräsö flyttade hon med sin familj för ungefär ett år sedan och när Doppingen öppnar i vår, kommer den stora uteserveringen att vara inglasad – för att gästerna ska kunna njuta av havsutsikten även om det blåser och regnar.
– Maten kommer att lagas av lokala råvaror. Det blir svensk husmanskost rakt igenom och Roslagen kommer tydligt att synas på menyn, säger Malin Häggroth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om