Matproducenter söker samarbete
Roslagens lokala matproducenter knöt viktiga kontakter på tisdagen, och lät sig väl smaka av varandras produkter vid en lunchträff i Öregrund.
Ett femtontal lokala livsmedelsföretag från Roslagen levererade mat- och dryckesvaror som kunde avnjutas på lunchbuffén vid Köket grill&kafé i Öregrund. Allt från ost och bröd till kött, kräftor och äppelmust stod uppdukat.
Foto: Josef Nylén
- Runt hundra personer har kommit hit i dag, det är vi jättenöjda med, sade Kaija Carlson som är krögare på Köket grill & kafé tillika en av initiativtagarna.
Ett femtontal livsmedelsföretag levererade mat- och dryckesvaror som kunde avnjutas på lunchbuffén. Allt från ost och bröd till kött, kräftor och äppelmust stod uppdukat.
- Folk har pratat, minglat och skapat affärskontakter. Nästa steg är att vi använder kontakterna som knutits och utvecklar det som är lokalproducerat i våra verksamheter, oavsett om vi driver hotell, krogar eller butiker, sade Kaija Carlson.
Folke Brinckmann som är företagscoach på LRF Mälardalen sade att LRF kan hjälpa till med sälj- och marknadskunskap, företagsnätverk och kunskap om distribution. Enligt honom har intresset för det som är närproducerat ökat bland konsumenterna.
- För första gången börjar det här växa fram och bli något på riktigt. Många som jobbar med lokalt producerade livsmedel är kreativa och brinner för sina idéer, men kan behöva hjälp med distribution och samarbete med andra aktörer.
Tobias Vahlne, som driver en saluhall på nätet för småskalig livsmedelsproduktion, deltog också och berättade om hur man via hans företag kan handla direkt från småskaliga producenter och få varorna hem till sitt kök.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!