Hallå där...
... Sara Tampere, som tillsammans med Niklas Lindberg representerade Bruksgymnasiet i Gimo vid lördagens SM för kockelever i Lund.
Foto:
- Vi kom på en tredje plats och eftersom vårt mål var att komma på pallen är vi jättenöjda.
Berätta om dagen!
- Först fick vi skriva ett kunskapsprov och därefter fick vi en råvarukorg. Det var bara varmrätten vi kunnat öva på innan, så både förrätt och efterrätt fick vi snabbt skriva recept till utifrån vad som fanns i korgen. Sen var det bara att börja laga mat för tolv personer och när alla utlåtanden var klara åt vi middag tillsammans och så var det prisutdelning.
Vad skulle ingå i för- och efterrätterna?
- I förrätten måste pilgrimsmussla finnas med och i efterrätten päron och smördeg. Vi fick beröm av domarna speciellt för vår förrätt, där vi förutom musslan gjorde en limekräm och använde löjrom och sockerärtor.
Vad sa domarna mer till er?
- De tyckte om att vi arbetade så metodiskt och att vi hade bra kommunikation. Dessutom berömde de oss för att vi höll så rent i köket hela tiden.
Ingen av er hade tävlat i matlagning tidigare. Skulle ni kunna tänka er att göra om det?
- Ja, hur lätt som helst. Det var så kul och spännande. Till och med nervositeten var härlig.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!