Fiber på Gräsö dröjer ytterligare

Gräsöbor som fortfarande inte fått fiberuppkoppling ser ut att få vänta ett tag till. Detta på grund av att en underentreprenör till Telia har gått i konkurs.

"Vi berikar huset med fiber". Förhoppningsvis inom en snar framtid för Gräsöborna som har väntat i flera år.

"Vi berikar huset med fiber". Förhoppningsvis inom en snar framtid för Gräsöborna som har väntat i flera år.

Foto: Robert Gabrielsson

Östhammar2019-09-12 08:00

Etableringen av fiberuppkoppling på Gräsö är en långdragen historia och har kantats av mycket bekymmer de senaste åren. IP-only har tidigare mött kritik från invånare och är sedan i maj 2018 inte längre aktiva på Gräsö. I dag är det i stället Telia som är huvudansvariga. Telias underentreprenör Sandströms Nätentreprenad AB, som praktiskt skulle utföra det kvarstående arbetet på Gräsö, ansökte om konkurs i mitten på augusti 2019. Vad som händer nu är dock oklart. Pressansvarig på Telia, Magnus Limås, kommenterar den nuvarande situationen.

– Vi kan bekräfta att Sandströms Nätentreprenad AB har gått i konkurs. Det är så klart beklagligt att folk får vänta extra länge och vi för en dialog med konkursförvaltaren. Vi måste invänta den kommande processen och först när den är klar kan vi titta på hur det ser ut och vad som är nästa steg, säger Magnus Limås.

Just nu kan Telia inte gå in på närmare detaljer om vad som kommer att ske när processen är klar. Mattias Berg och Tage Jansson är båda boende på Gräsö och har väntat i flera år på fiberuppkoppling.

– Det är såklart tråkigt att det tar sådan tid, säger Mattias Berg.

Initialt blev de lovade fiber till 2017.

– Det är ju otroligt att det man inte kan få det och fungera, säger Tage Jansson.

Både Mattias och Tage har fått information av Telia men vad som händer nu är alltså oklart. UNT har sökt Sandströms Nätentreprenad AB för en kommentar men utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!