Förra veckan fick Dennis Larsson lämna in sitt förkläde och lämna "Hela Sveriges bakar". När det skulle bakas tårta och dumplings så blev tidsbristen en för stor faktor och Dennis fick lämna programmet. Han hade velat gå ännu längre, men är ändå positivt överraskad över hur långt han faktiskt tog sig.
– Första målet med tävlingen var att inte åka ut först. Sedan när jag lyckades komma förbi det så började jag känna att vissa avsnitt, vissa teman, skulle jag verkligen vilja vara med på. Chokladavsnittet var verkligen ett sådant. Där ville jag vara med, och det fick jag, säger Dennis Larsson.
Han är i full gång med att fylla en spritspåse med maräng när han berättar för UNT om sin medverkan i programmet. Innan han åkte dit tänkte han att det skulle vara ganska lätt, något som visade sig inte vara fallet när det väl satte igång.
– Jag kollade på föregående säsong. Det borde vara självklart att gå till final, tänkte jag. Men när man kom dit och insåg hur stor pressen var ... Att baka i ett tält, baka till en jury. Bara att prata med juryn och leta efter saker tog en halvtimme. Det blev nästan: "Hur ska jag klara att hålla mig kvar?" Och sedan märkte jag hur duktiga alla andra var. Det var väldigt hård konkurrens och mycket svårare än jag trodde.
Trots att han inte nådde ända fram till seger så tittar han tillbaka på sin medverkan som en positiv upplevelse.
– Det var jättekul att se hur en tv-produktion fungerar. Jag visste inget om det innan. Sedan var det sjukt stressigt, men gemenskapen var grym. Vilka människor man träffade, en fantastisk upplevelse.
Nu har Dennis fått mersmak. Han jobbar som processtekniker, men nu känner han att det här med bakandet kan bli något mer än bara ett kort framträdande i tv-rutan.
– Jag har som ambition att det här ska bli mitt karriärval. Tanken är att jag ska ta över världen. Nej, det är ju lite stora ord. Men jag skulle absolut vilja göra internationell karriär. Det har jag som ambitionsnivå, säger Dennis.
Det är inte heller något vanligt kafé han tänker sig. Han vill åstadkomma stora saker med sin bakning.
– Jag vet att jag vill satsa på ”high end”, lite lyxigare utbud. Kanske inte småkakor hemma i köket, utan mer för lyxrestauranger och lyxhotell. Inga stående kolasnittar på onsdagar, säger Dennis och skrattar.