– Jag är uppvuxen här, vi har haft gården i fyra generationer. Mamma och pappa drev det här som en bondgård med mjölkdjur. Så där det är en butik nu har man gått och mockat koskit och mjölkat kossor förut. Det är en ynnest att få ta över den här platsen, och föra den vidare fast i annat koncept, säger Cia Nordlander.
Det var när Cia Nordlanders pappa började fundera på att sälja gården som paret bestämde sig för att ta över den. Det var inte en självklarhet från början, eftersom de insåg att det skulle innebära mycket jobb. Och visst blev det mycket jobb, men nu har Andersby gårdsbutik varit öppen i ett halvår, och nyligen har de även öppnat en glasskiosk.
– Vi öppnade gårdsbutiken i december. Vi slet som djur innan, det var väldigt intensivt, säger Cia Nordlander.
Micke Åkerlöf nickar instämmande.
– Cia och hennes pappa jobbade hela dagarna, och när jag slutade jobbet på kvällarna fortsatte vi jobba här fram till midnatt, berättar han.
Vi kliver in i gårdsbutiken. Det är svalt och det doftar milt av rökelse. Allt går i rustika färger och i varje hörn prunkar gröna växter. I mitten av butiken finns det som tidigare var kossornas foderbord kvar, en detalj som sparats sedan bondgårdstiden. I gårdsbutiken säljs nu olika presentartiklar – allt ifrån blommor och inredning till rökelse och kristaller.
– Jag har alltid haft ett intresse för den gamla lantliga stilen, säger Cia Nordlander.
Nyligen slog paret upp portarna till Glasskojan.
– Vi kallar det för glasskojan eftersom det är min pappas gamla jaktkoja, säger Cia Nordlander.
Kojan var mörkbrun med gula väggar från början. De senaste veckorna har de tapetserat och målat, och nu är glasskojan en röd liten stuga med lantliga tapeter.
– Glassen är gjord på ekologisk mjölk från "Elins glada kossor" i Morkarla. Vi åkte dit och provade, och jag blev helt såld. Det är en tjej från Gelato di paradiso i Sigtuna som tillverkar glassen av mjölken från Elins glada kossor, säger Cia Nordlander.
Nästan all glass de hade köpt in tog slut första helgen.
– Det var helt galet. Vi tog in fem smaker från början. Nu blir det åtta smaker till nästa helg, säger Micke Åkerlöf.
Hur ser ni på konkurrensen?
– Jag tänker inte konkurrens, jag tänker att man kompletterar varandra. Ju fler vi är desto fler är vi som lockar folk och hjälper varandra, säger Cia Nordlander.