I juni 2010 invigdes etapp ett av återuppbyggandet av Norrskedikas idrottshall som brann ned året innan. Etapp ett innehöll bland annat omklädningsrum, konferenslokal och kontor. Den första prognosen var att etapp två, då själva hallen ska byggas, skulle vara klart vintern 2012.
Senast UNT skrev om projektet 2011 var i höstas. Då trodde föreningens vice ordförande, Stefan Landberg, att etapp två skulle stå färdig i början av 2012. Men fortfarande har bygget inte kommit i gång.
– Det var en ganska orealistisk prognos från början. Sedan har bidragssökandet dragit ut på tiden, säger styrelseledamoten Anders Wiik.
Efter branden fick Norrskedika IF 15 miljoner från försäkringsbolaget. En stor del av de pengarna användes till etapp ett. Hur mycket som föreningen har kvar till etapp två är oklart. Tidigare rörde det sig enligt uppgifter om sex miljoner, men nu verkar den summan ha växt till åtta miljoner.
– Vi har ännu inte tagit ett definitivt beslut att bygga, utan det beror lite på hur det går med bidragssökandet. Vi vill inte börja bygga och sedan riskera föreningens existens, säger Wiik.
Hittills har föreningen fått klart med ett bidrag på 600 000 kronor från Leader Upplandsbygd. Norrskedika IF för även dialog med Östhammars kommun.
– Vi är positiva och undersöker på vilket sätt vi kan stödja projektet. Vi har bland annat funderat på att bekosta bygglovsavgiften, säger kommunalrådet Jacob Spangenberg (C).
Exakt hur stort kapital som krävs för att bygget ska bli av är inte helt klart. Det har pratats om mellan tolv och femton miljoner.
– Vi bestämmer inga summor i dagsläget. Vi jobbar på med den tidsplan vi har, säger Anders Wiik.
Hallen ska bland annat användas till fotboll och bordtennis som ligger inom föreningens egen verksamhet. Tanken är att den även ska anpassas för dans, bingo och mässor.
– Hallen ska vara tillgänglig för alla. Vi bygger handikappvänligt. Målsättningen är att Forsmark ska hyra hallen som sin utrymningslokal vid en eventuell kärnkraftsolycka, precis som det såg ut innan branden. Att vi får den lösningen känns som en förutsättning för att vi ska kunna finansiera bygget, säger Anders Wiik.