Just nu pågår arbetet för att hitta en app som kommunens ungdomar ska kunna använda för att vädra sina åsikter om kommunens verksamhet. Samtidigt försvinner ungdomsrådet där unga träffats för att driva frågor som de ansett viktiga.
– När vi kallar till ungdomsråd är det ofta samma ungdomar som kommer dit. Vi vet inte vad de vi inte har kontakt med tycker. Ungdomsrådet finns kvar i form av ett digitalt ungdomsråd. Vi hoppas att det ska fungera och vi gör ett försök nu, säger Elin Dahm, kultur- och fritidschef.
Tanken är att ungdomar ska kunna ha kontakt med kommunen via en app. De som använder appen ska även få frågor som de kan svara på och få information om arrangemang som kommunen står bakom.
– Vi vet att de flesta har en telefon som de umgås med ganska mycket. Att använda en app känns som en lockande väg att gå, säger Elin Dahm.
I veckan hölls det första mötet om hur appen bör vara utformad och snart ska den upphandlas. Målet är att appen ska vara i gång under 2019.
– När vi kör i gång hänger på hur omfattande upphandlingen blir, säger Elin Dahm.
Sedan kommer en kommunikationskampanj starta för att informera ungdomarna om appen.
– Vi får ta oss ut på skolorna och fritidsgårdarna för att informera. Vi har även flera digitala plattformar att synas på, säger Malin Arrendell, barn- och ungdomssamordnare på kultur- och fritidsförvaltningen.