Sedan tidigare har krögaren Alva Skallus knutit KB:s och Prinsens hovmästare Anders Hildingsson till sig. Nu värvas även Michelinprisade kocken Peter Kappen till Öregrund. Han har jobbat på bland annat Eriks, Melanders, Gyldene Freden och Solliden på Skansen.
Nya Hummelgrund startade i samma veva som pandemin bröt ut, i mars 2020. Alva Skallus har kämpat på under året och hållit sin anrika krog öppen nästan hela tiden. Jul- och nyårshelgen var inget undantag. En stor del av gästerna har varit takeaway-kunder, men det har hela tiden funnits stamgäster som besökt krogen 2020.
– Jag är så glad över det stöd vi fått från Öregrundsbor och besökare i dessa svåra tider. Nu bygger vi om köket och rustar för livet efter corona, säger Alva Skallus, som nyöppnar på fredag.
Hon har fått vända på varenda krona under den svåra tiden som varit, eftersom krogen inte kvalificerat sig till statliga bidrag i form av till exempel permitteringsstöd.
– Vi har fått göra det mesta själva. Här är man både servitör och byggjobbare, säger hon och skrattar.
Köksutrustningen förnyas och menyn spetsas inför året. Tanken är att Hummelgrund ska leva upp till sitt rykte som finkrog.
Menyn lockade även nye köksmästaren.
– Jag brinner för klassisk matlagning. Men det finns inte många sådana kök kvar i Sverige. Så när jag såg Hummelgrunds meny kändes det rätt, säger Peter Kappen, som tänker utveckla menyn vartefter.
Hans bror Ulf Kappen kommer att gästspela i köket ibland också.