Det brukar komma upp emot 30 000 besökare till Mickelsmäss marknad i Örsundsbro. Årets upplaga lär inte bli något undantag.
Åke Bjuvhed, Anders Andersson och Håkan Öhman i arrangerande Lions har många års rutin. De ingår i säljgruppen och deras uppgift för dagen är att köra ut korv och drickor till de sju korvförsäljningsställena på marknaden. Håkan Öhman räknar ut att det är 3 000 korvar som ska säljas under söndagen.
UNT var på plats på lördagen, under förberedelserna inför jättearrangemanget. Sammanlagt finns det 16 matställen att välja mellan, varav sju för korv och sex där den lokala specialiteten bärstaklämmor säljs. Hamburgare, kaffe och fikabröd ingår givetvis också i arsenalen som mättar alla hungriga själar bland besökarna.
– Det säljs 9 000 portioner mat, berättar Kjell Blomqvist i Lions som bär fram ett stekbord till ett av alla matställena tillsammans med Per Wirdby och Pontus Wirdby.
Marknadsgeneral Tina Rudolphson träffar UNT på plats i Mickelsmäss hjärta, Liontorget med scenen och tälten till foodcourtens matställen. Det är eftermiddag dagen före marknaden och många timmars jobb har hunnit avverkas. Folk från Brunnagården i Kulla jobbar med att resa tälten.
– Vissa var igång klockan sex i morse. Jag har här vid åtta, berättar Tina Rudolphson.
Till sin hjälp har Lions bygdens föreningar.
– Alla pengar vi får in går till föreningarna, säger marknadsgeneralen.
Under natten till söndagen anlände slutligen alla knallar till Örsundsbro. Sedan återstod bara de 30 000 besökarna.
Men jobbet med marknaden tog inte slut på söndag kväll. Det tar aldrig slut.
– Om två veckor börjar vi med nästa års Mickelsmäss, berättar Tina Rudolphson.