På sin Facebooksida vill arrangörerna bakom festivalveckan göra besökare uppmärksamma på att dyra biljetter är ute till försäljning på nätet.
Båtveckan har enbart en partner, Tickster, som sköter biljettförsäljningen. Besökare som vill köpa biljetter i butik kan även vända sig till ett antal fysiska försäljningsställen. Oavsett kostar inträde och festivalpass lika mycket.
De biljetter som arrangören nu varnar för säljs via andrahandsbolag som gör ett påslag på det ordinarie priset. Det rör sig om storleksordningen 200 till 350 kronor extra som besökarna får betala.
– Det är ingenting jag ser som positivt, det drabbar bara slutkunden som riskerar att känna sig lurad. Det finns inget mervärde för kunden, säger arrangör John Strand som påpekar att det inte är slut på biljetter.
Han menar att företagen drar fördel av faktumet att distansavtalslagen inte gäller för köp av konsert- och evenemangsbiljetter.
– Man utnyttjar att det inte finns någon ångerrätt. Annars kunde köpet gå tillbaka när man upptäckt att man betalat för mycket. Enligt min mening är det här en affärsmodell som går ut på att lura människor. Det är fruktansvärt fult.
Det är första gången som Båtveckan är med om denna typ av andrahandsförsäljning och i nuläget vet man inte hur många kunder som kan ha handlat via sajterna.
– Jag vet inte hur stort problemet är, jag måste kolla våra system. Vi har inte haft mycket förköp tidigare men det har förändrats de senaste åren. 2016 var fyra av sju dagar slutsålda via förköp men hittills har vi inte haft så stora bekymmer med andrahandsmarknaden.
UNT skrev förra året om samma företeelse i samband med att Tom Jones spelade i Uppsala.