Markarian köpte tillsammans med bröderna Coban restaurangen i Öregrunds hamn för åtta år sedan.
– Det går bra för oss och vi gör bra vinst, men mina kompanjoner har vidareutbildat sig och jag har fått tvillingar som jag inte hinner träffa när det är som mest intensivt, säger han.
Restaurangen annonserades ut till försäljning förra veckan. Förutom restaurangdelen rymmer fastigheten även en lägenhet samt byggrätt, vilken gör det möjligt att bygga exempelvis fyra ytterligare lägenheter där. Det är dock inte ansökt om bygglov.
När de nuvarande ägarna köpte fastigheten, som inhyst just restauranger under många år, hade den stått tom i nästan två år i väntan på rätt köpare. Nu är Markarians förhoppning att det ska bli en snabb försäljning.
– Eftersom man har rätt att bygga lägenheter är det inte bara de som vill driva restaurang som kan vara intresserade, utan även fastighetsägare.
Hur har det varit att driva restaurang i Öregrund?
– Öregrund är på väg uppåt, man märker det. Jag har varit där i tio år och förut fanns ett rykte om att det bara fanns pizza att äta där, nu har det blivit mer restauranger. Melker (Andersson) har gjort sitt, flera krögare har renoverat och det har blivit fler ställen. Många stockholmare har nu hittat till Öregrund och sagt "hur kan vi ha missat det här?", säger George Markarian.
Hur känns det då för dig att sälja Söderströms?
– Man måste gå vidare också. Familjen går först.