Alva Skallus berättar med stor entusiasm om nya satsningen. I fredags var det invigning.
– Det kom jättemånga och jag har fått väldigt bra respons. Det här är en jättestor satsning för mig. Jag kommer att erbjuda ett hållbart restaurangkoncept med "här- och närproducerad" mat.
Så långt det bara går kommer vi att använda råvaror från trakterna. Målet är att all mat på tallriken ska var närproducerad, hållbar och svensk. Vi kommer också att jobba med mat efter säsong, men i grund och botten vill jag att det ska vara en klassisk skärgårdskrog. Klassiska smaker, men med vår egen touch.
Restaurangen är Alvas första. Hon är självlärd och brinner för yrket – så när möjligheten dök upp bestämde hon sig för att göra slag i saken.
– När jag utformade konceptet funderade jag över vad det är jag har saknat här och vad det är jag tycker om. Jag älskar att vara kreativ, skapa och tänka utanför boxen. Jag fixar med allt själv som har med branschen att göra. Alla möbler har jag exempelvis rustat upp själv.
Lokalen har fyra våningar vilket ger möjlighet till olika sorters event. Alva Skallus vill utnyttja lokalens alla våningar för olika sorters tillställningar. Främst ska det dock vara en restaurang som erbjuder närproducerad mat med hög kvalitet.
– Det finns möjlighet att ha både middag, konferens, catering och fest. Till sommaren kommer jag att ha olika event som livemusik och dans. På fredagar blir det afterwork med musikquiz och en trubadur.