Sommaren har varit intensiv för Melker Andersson. Den lilla restaurangen, som främst är inriktad på fisksoppa med lokala råvaror (därav det försvenskade namnet Bojabäs), byggdes upp på kort tid. I juni fick Melker Andersson klart med tillstånden från Östhammars kommun och veckan efter midsommar öppnade han.
– Jag är jättenöjd med sommaren, det har varit fantastiskt roligt att vara i Öregrund och man känner sig välkommen.
Mycket tid och pengar har investerats i den lilla sjöboden som han hyrt.
– Det är alltid så, när man sätter igång en rörelse så kostar det och det är svårt att få någon business på 2,5 månader.
Men det ekonomiska resultatet har inte varit avgörande.
– Det som stod i fokus var att göra något roligt och att det skulle vara lite småskaligt och personligt. Jag snickrade själv och gjorde i ordning allt med min kompis, vi hade varken byggare eller arkitekter.
Hur många gäster Bojabäs haft vet inte Melker Andersson, däremot vet han att han har kokat grunden för 2 500 liter fisksoppa i köket på sin betydligt större restaurang Mother i Stockholm.
– Det fanns inte en chans i världen att göra grunden i Öregrund, där finns bara två plattor. Man kan kalla det här för världens minsta försök. Det är svårt att göra det mindre.
I "köksdelen" av sjöboden finns bara en meter att stå på för personalen, säger Melker Andersson. Inför nästa sommar ska han försöka göra om så att det blir mer lättjobbat.
Vad fanns i vågskålen inför beslutet att fortsätta?
– Jag ville landa och göra en utvärdering, både mentalt och vad jag själv vill i livet. Nu har vi bestämt oss och det är skönt.
Läs mer om kroglivet i Öregrund:
"Nu börjar jag på ett nytt spår"