Nu har 18 hålsbanan har öppnat. Måndagsgolfen för veteraner är igång. Golfhotellet har fått fler bäddar. Styrelsen är förnyad och nya krögaren på plats. Men det räcker inte med det; klubbrummet har blivit större. En ny finare gästmatsal med intimare och mysigare miljö inreds som bäst i anslutning till restaurangen.
Och golfklubbens ordförande sedan år 2013, Anders Nordwall, darrar inte på manschetten när han säger att golfklubben strävar efter att stärka banas position som en av de bästa golfbanorna i Uppland.
– Och vi sätter fokus på att behålla våra tidigare medlemmar, locka nya, både barn och ungdomar och att få fler kvinnor att börja spela, säger Anders Nordwall. Efter lite turbulens i ekonomin för ett par år sedan andas klubben åter ny, frisk morgonluft.
En av de första uppgifterna var just att få ekonomin i balans igen, något som klubben lyckades med.
I dag är klubben skuldfri och har en acceptabel ekonomi
– Men visst vill vi ha fler medlemmar. En orsak till klubbens goda ekonomi är att allt fler medlemmar ställer upp frivilligt. Ett av våra nästa mål är att nå skolorna. Unga ska lockas att börja spela golf. Vi har en ganska ny korthålsbana med fem hål som är utomordentligt lämplig för nybörjare, säger Anders Nordwall.
Klubbkänslan tycker både han och Björn Frånlund, klubbens intendent, har blivit starkare. Inte minst genom allt det frivilliga arbete som gjorts med att fräscha upp och bygga om lokalerna och arbetet med att sköta banan.
När måndagsgolfen startade i maj trotsade ett 60-tal män och kvinnor morgonkylan. Ett rekordstort antal spelare deltog.
På korthålsbanan kan vem som helst lösa ett dagkort och spela så länge den vill under en dag. Till skillnad mot 18-hålsbanan som är lång och utmanande är korthålsbanan betydligt enklare och smidigare.
Torsdagarnas damlir, juniorer som har tillgång till golfpro, nybörjarkurser, fyra träningar som ingår med golfpro om man förnyar medlemskapet eller blir ny medlem, ett 25-tal tävlingar varje säsong, golfpaket med mat, boende och golf, konstutställning i matsalen...
– Vi gör mycket för att behålla våra medlemmar och få nya. Styrelsen strävar efter en nära kontakt med medlemmarna och sponsorerna. Vi vill göra mer för att bli en så attraktiv golfklubb som möjligt, säger Anders Nordwall.
Och nya krögaren Siv Leidefors som öppnat golfrestaurangen Erik XIV är full av energi. Hon är en erfaren krögare som gått Gastronomihögskolan. Hon har jobbat på golfkrog och vet vad som går hem.
– Till luncherna som är öppna för alla serveras svensk husmanskost med den alldeles extra touchen. Men vi har också frukostbuffé och middagar åt hotellgästerna. Jag satsar också på en särskild pubmeny, bra råvaror och gärna närproducerat, säger hon.