Ica supermarket, Örbyhus enda matbutik, kunde inte öppna förrän 16.30 på måndagen.
– Vi fick aldrig några klara besked. Vattenfall lovade att de skulle hjälpa till med ett kylaggregat, men det kom aldrig. Då hade det blivit ett missförstånd. På hemsidan flyttades tiden hela tiden fram för när det skulle vara löst, våra anställda fick gå och vänta, för vi vågade inte heller skicka hem nån. Vi fick ringa våra egna kyltekniker för att försöka lösa det, säger Henrick Alvén, butikschef på Ica Supermarket.
Till slut fick butiken hjälp av en mjölkbil som stannade kvar, där kylvaror lastades in.
Det var också problem med täckningen på telefonerna, som påverkades av att elen försvann, berättar Elin Gustafsson, som jobbar på Icabutiken.
– Det var svårt att överhuvudtaget kolla informationen som lades ut på hemsidan, det gick knappt att komma ut på internet, säger Henrick Alvén.
Butiken kommer nu att göra en skadeståndsanmälan till Vattenfall.
– Vi har ju förlorat en hel dagsförsäljning. Om vi dessutom hade blivit tvungna att kasta alla kyl- och frysvaror hade det handlat om jättesummor. Vi är ju den enda butiken i Örbyhus, så det var ju många kunder som åkte till andra byar och handlade. Det förlorar vi mycket på.
På Facebook är många också irriterade.
"Det är fan bedrövligt. 7 strömavbrott på 3 dar och nu så här pass långt?" skriver Jennie Söderlund, boende i Örbyhus.
– Det har varit många avbrott, speciellt vid middag och lunchtid när man behöver tillgång till el för att laga mat, förklarar hon.
Enligt Vattenfall har det varit fyra strömavbrott sedan i fredags. Det ska bland annat ha berott på att det blivit sprickor i isolatorerna av porslin, som används för att förhindra att det blir kortslutning. I ett annat var det ett kabelfel i skarven mellan en markkabel och en luftledning som orsakade strömavbrottet.
– Det är beklagligt att våra kunder har blivit utan el, säger Agneta Molinder, pressekreterare på Vattenfall eldistribution.
Det ska inte ha varit någon särskild händelse som orsakade störningarna.
– Det är hög belastning på näten nuförtiden, och höga krav på driftsäkerhet. De flesta ledningarna är byggda på 70- och 80-talen, säger Agneta Molinder. Men det är såklart djupt olyckligt.