Försenad och utebliven tidning i Norduppland

UNT:s abonnenter på flera platser i norra Uppland och i Roslagen blir utan sin tidning på fredagen. Snömängden gör att tidningsbuden inte kommer fram.

UNT:s abonnenter runt Skärplinge i norra Uppland blir utan sin tidning på fredagen. Snömängden gör att tidningsbuden inte kommer fram.

UNT:s abonnenter runt Skärplinge i norra Uppland blir utan sin tidning på fredagen. Snömängden gör att tidningsbuden inte kommer fram.

Foto: Staffan Claesson/ UNT Arkiv

Norduppland2021-02-05 06:39

Det fortsatt kraftiga snöfallet under torsdagen medför stora trafikproblem med många oplogade vägar i området. Utan snöröjda vägar tar sig budbilarna inte fram med tidningen.

Redan under torsdagens morgon körde fler budbilar fast och också av vägen till följd av snön. Nu kommer de inte fram överhuvudtaget i det här området innan vägarna har röjts upp, säger UNT:s redaktionschef Roger Berglund.

Nederbörden de senaste dygnen med lokalt flera decimeter snö i kombination med starka vindar, har gett drivbildning och igensnöade vägar. 

Värst är situationen i norra Uppland och Tierps kommun men problemen är också stora utanför Östhammar. Därför beräknas att distributionen i området kommer att ta hela förmiddagen också under fredagen för att de stora flertalet läsare ska få sin tidning. Men det är också hushåll som buden inte kommer fram till.

– Vi beklagar verkligen att vi inte kan vara ute i tid. Våra bud gör allt de kan men trafiksituationen är minst sagt besvärlig och vi måsta anpassa hastigheten efter väglaget, säger Roger Berglund.

Under fredagen väntas ytterligare ett par decimeter snö över delar av Norduppland. 

Den som vill reklamera tidningen skriver till: utebliventidning@unt.se.
Dagens UNT som E-tidning kan du som är prenumerant läsa här: https://etidning.unt.se/kiosk

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!