Ny finrestaurang öppnar i Uppsala

I mars öppnar Tjuren – en ny restaurang som kommer att ligga på gatan bakom Universitetshuset.

Foto: Staffan Claesson

Näringsliv2019-01-22 21:00

Den nya restaurangen tar över Koh Phangans tidigare lokal på Övre Slottsgatan 12, efter att Koh Phangan har flyttat till Fyris torg.

– Vi håller just nu på att bygga om inredningen och att söka alkoholtillstånd. Beräknad öppning blir senast om två månader och det blir cirka 48 sittplatser, säger Blash Faraji, ägare till den nya restaurangen.

Blash Faraji är endast 20 år, men har arbetat i Uppsalas restaurangbransch ända sedan han var 13.

– Min dröm har i flera år varit att starta eget och i oktober startade jag min första restaurang, Bistro Hörnan i Sommarro, säger Blash Faraji.

Att han skulle utöka och starta fler restauranger var inte planerat från början.

– Nej, det här var mer spontant, när chansen dök upp så tänkte jag att det skulle vara så kul att satsa på en sådan här restaurang också.

I den nya restaurangen kommer han och de fem anställda att satsa på kötträtter och viner.

– För mig är det viktigt med gott hängmörat kött och bra vin när jag går på restaurang. Därför vill jag satsa på det i den här lokalen. Men jag tycker förstås även om kvarterskrogar där man kan klä sig som man vill och sitta kvar och prata och skratta så länge man vill, säger Blash Faraji, vars restaurang i Sommarro är en kvarterskrog, mer än en finkrog.

Är du inte rädd att satsningen på kött ska slå fel nu när många väljer att äta mer vegetariskt?

– Jo, jag har tänkt på det och självklart kommer vi alltid att ha ett vegetariskt och veganskt alternativ samt veckans fiskfångst på menyn, annars blir det svårt att få hit större sällskap, säger Blash Faraji.

Han vill även att köttet som serveras ska vara svenskt.

– Ja, allt kött vi serverar ska vara svenskt och helst närproducerat. Jag har redan varit ute hos lokala producenter som Grellsbo och tittat på vad som går att köpa in till menyn, säger Blash Faraji.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!