Macken i Söderfors är stängd – kameror måste sättas upp

Macken i Söderfors är stängd för närvarande. Övervakningskameror ska sättas upp för att förhindra skadegörelse på platsen. Dessutom behövs en ny hyresgäst som kan driva verksamheten.

Bensinpumparna på macken i Söderfors har varit avstängda en tid och nu söker fastighetsägaren Jonas Galotta en ny hyresgäst som kan driva verksamheten där.

Bensinpumparna på macken i Söderfors har varit avstängda en tid och nu söker fastighetsägaren Jonas Galotta en ny hyresgäst som kan driva verksamheten där.

Foto: Maxim Thore/TT

Näringsliv2023-03-15 17:00

Den som svänger av Gävlevägen in på macken i Söderfors måste räkna med att få ta sig därifrån utan påfylld tank. Sedan en tid tillbaka är pumparna avstängda och macken igenbommad. Anledningen till detta är flera.

– Vi ska sätta upp övervakningskameror där för att undvika den skadegörelse som har varit i området. Dessutom söker jag en ny hyresgäst som kan ta över verksamheten, säger Jonas Galotta, som sedan fem år tillbaka äger fastigheten där Söderfors bensinstation ligger.

undefined
"Ambitionen är så klart att starta upp macken igen så fort som möjligt när allt är löst med övervakning och jag har hittat en ny hyresgäst, men jag vet inte hur lång tid det tar, säger Jonas Galotta.

I maj förra året nyöppnade han bensinstationen och ambitionen var då att få i gång en varaktig verksamhet som även inkluderade verkstad och kiosk. Men Jonas Galotta berättar att han nu vill ta nya tag med en annan hyresgäst som ska driva bensinstationen när arbetet med att sätta upp övervakningskameror är klart.

undefined
Den tidigare Din X-macken heter nu Söderfors bensinstation och här ska det sättas upp övervakningskameror för att förhindra skadegörelse.

Stationen vid Gävlevägen var tidigare en Din-X-mack och har en lång historia. Macken har varit en av få öppna bensinstationer i området och verksamheten har varit hotad flera gånger under årens lopp. I sociala medier är det många som nu undrar vad som händer med macken och är oroliga över att den är permanent stängd.

– Ambitionen är så klart att starta upp macken igen så fort som möjligt när allt är löst med övervakning och jag har hittat en ny hyresgäst, men jag vet inte hur lång tid det tar, säger Jonas Galotta som bor i Söderfors och är en omskriven näringslivsprofil på orten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!