Ylvas Valnötsbröd

1 stort bröd25 g jäst1 tsk salt4 dl ljummet vatten (37 grader) ½ dl äppeljuice2 msk olja2 nävar grovhackade valnötter4 dl grahamsmjöl 5-7 dl vetemjöl

Mat & dryck2008-10-15 06:00
Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet, och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av vattnet, äppeljuicen, salt, olja och nötter. Fortsätt med grahamsmjöl och så mkt vetemjöl att det blir en smidig deg. Arbeta för hand eller i maskin i minst 5 min. Degen ska släppa från bunkens kanter. Jäs i en timme.
Olja en bänk eller ett bakbord lätt och vält ut degen. Häll även lite olja på händerna och knåda degen lite lätt. Forma den till en tjock rulle och lägg i en stor brödform (2liter). Låt jäsa i ytterligare 30-45 min. Grädda i 45 min i 200 grader.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!