Vitlökssoppa
(4 port)4 schalottenlökar (eller 2 gula lökar)6 vitlöksklyftor2 msk smör eller margarin5 dl grönsaksbuljong (vatten + grönsaksbuljongtärningar eller ta hönsbuljong)2,5 msk vetemjöl, 5 dl matlagningsgrädde (eller 1 dl mellangrädde + 4 dl matlagningsyoghurt)1 krm råsocker strö (eller strösocker)salt, nymald vitpeppar1 knippa gräslök
Låt småkoka ca 5 min. Smaka av med socker, salt och peppar. Hacka gräslöken och blanda ner i soppan. Som tillbehör smakar det gott med stekta kuber av vitt formbröd (utan kanter). Stek dem i olja/smör till fin färg och krydda med lite nymald peppar och strö över flagad mandel som också får ta lite färg.
Servera tillbehöret för sig och låt var och en förse sig.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!