Vitlöksfrästa skaldjur med citronpesto och avokadosallad

Använd de skaldjur du har möjlighet till. Det behövs inte så mycket med en så god sallad till. Om du använder frysta tänk på att tina dem i kylskåp och låt det rinna av på hushållspapper innan du fräser dem på hög värme. Salladen och citronpeston kan du göra en timme före gästerna kommer och fräsa på skaldjuren precis innan servering.8 personer2 vitlöksklyftor2-3 msk olivolja5-600 g färska el frysta skaldjur, t ex räkor, pilgrimsmusslor, scampi, hummer 1 påse blandade sallatsblad2 avokado 1 burk rostad paprika i oljaflingsalt och nymald svartpepparCitronpesto100 g färdig pesto1 msk rivet citronskal (från en väl tvättad citron)saft från halv citron

Mat & dryck2006-12-28 00:00
Rör ihop citronpeston. Hacka vitlöken fint. Förbered skaldjuren, d v s skala och skär i bitar om det behövs. Klyfta avokado (pressa över citron) och skär rostad paprika i strimlor och blanda med sallatsbladen och lite av oljan från paprikan. Salta och peppra. Så här långt kan du förbereda. Vid servering hettas oljan upp och skaldjuren och vitlöken fräses hastigt, inte för mycket åt gången. Salta och peppra. Fördela salladen i glas eller skålar och toppa med varma skaldjur och en klick pesto.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!