Vit choklad/limemousse med ingefärsbär

Enkel men underbart god dessert som kan förberedas dagen före. Bären läggs på vid servering.8 personer200 g vit blockchoklad med lemon/limesmak3 äggulor3 dl vispgrädde250 g blandade frysta bär och ev tärnad mango (finns fryst)1 dl vatten1/2 dl florsocker1 msk riven färsk ingefära

Mat & dryck2006-12-28 00:00
Bryt chokladen i bitar och lägg i en metallskål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och rör tills chokladen smält. Se till så ingen vattenånga kommer i. Låt det svalna något. Vispa grädden ganska löst. Rör i äggulorna i chokladen och vänd ner chokladsmeten i grädden. Häll upp i glas, plasta in och ställ i kylskåp minst en timme eller över natten. Koka samman vatten, florsocker och ingefära. Häll det över de frysta bären och rör om. Fördela över moussen och servera genast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!