Vild lasagne
(4-6 port)250 g lasagneplattor1 pkt fryst ren- eller älgskav, 240 g1 gul lök1 burk blandsvamp, ca 200 g eller egenhändigt plockad svamp8 dl buljong (vatten + tärning)8-10 enbär, 1 msk soja5 msk vetemjöl2,5 dl matlagningsgrädde3 msk svartvinbärsgeléev salt, peppar1 dl riven ost till gratinering
Skala och hacka löken.
Lägg kött, lök, avrunnen svamp, buljong, lätt krossade enbär och soja i en kastrull.
Koka upp och låt småputtra på svag värme ca 15 min.
Vispa ihop mjöl med grädde. Häll redningen i ka-strullen.
Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda i gelé och smaka av med kryddor. (Eventuellt kan såsen spädas med ytterligare
buljong om den verkar tjock.)
Smörj en ugnssäker form och täck botten med sås.
Varva sedan lasagneplattor och sås 2-3 gånger, lite beroende på hur pass stor
formen är. Översta lagret ska vara sås. Strö över riven ost.
Grädda i ugn vid 225 grader, ca 30 min.
Bjud med sallad
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!