Vårsallad med lagrad prästost, krutonger och nobisdressing

1 påse blandad salladgärna lite blandade skott, som mangold, ärtskott eller solrosskott1 liten bit lagrad ostljust brödlite olivolja1 ägg , kokt i ca 3 minuterca 3 tsk vitvinsvinäger1 tsk fransk senap1/2 vitlöksklyfta, pressad2 dl rapsoljagräslöksalt och peppar

Mat & dryck2007-04-05 00:00
Börja med krutongerna: Kantskär brödet och lägg på plåt. Ringla över olja och rör runt. Rosta i ugn på 225 grader tills de fått fin färg.
Koka ägget och skala direkt och lägg det i en mixer med senap och vinäger, mixa. Tillsätt oljan droppvis. Smaksätt med salt, peppar och gräslök. (Dressingen kan spädas med lite kallt vatten om den blir för tjock.)
Lägg salladen i en vid skål eller på ett fat. Strö på hyvlad ost och krutonger. Ringla på dressingen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!