Vårgrön kyckling
(4-6 port)Kycklingen kokas med rotfrukter. Bjuds med en sås som får färg av persilja.1 kyckling, färsk eller fryst ca 1,2_1,5 kg1,5-2 l vatten, 2 tsk salt, 10 vitpepparkorn, några kvistar timjan, 1 lagerblad, 2 gula lökar i klyftor, 3 morötter, 1 bit rotselleri, ca 300 g, 1bit kålrot, ca 200 g, 200 g sockerärter.Kryddgrön sås:3 dl koncentrerad buljong, 50 g persilja, helst slätbladig, 3 msk margarin.
Låt koka upp och koka drygt 10 min. Lägg i kycklingen.
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg ner i grytan.
Koka kycklingen på svag värme under lock, 45-50 min. Lägg ner sockerärterna mot slutet av koktiden. Ta upp kycklingen och låt den svalna lite. Ta sedan bort skinn och ben och dela den
i mindre bitar.
Sila ifrån buljongen med rotsakerna. Koka ihop buljongen till såsen. Kör den i matberedare med persilja. Klicka i margarinet och kör till en slät sås.
Värm ev kyckling och rotsaker om det behövs. Bjud
kycklingen ur djupa tallrikar med sås, grönsaker, kokt potatis och bröd. Glöm inte allt det gröna! Gör härliga sallader och lägg gärna upp varje ingrediens för sig, det ger ett aptitligt intryck. Bjud eventuellt med dressing.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!