Ugnsstekt sparris med rostat hasselnötssmör

(6 portioner)2 buntar grön sparris, 500 g2 msk olivoljaflingsalt och nymalen svartpeppar efter smakHasselnötssmör: 150 g rumsvarmt smör50 g grovhackadehasselnötter1/2 tsk salt1 tsk pressad citron

Mat & dryck2005-05-11 15:21
Börja med smöret. Rosta hasselnötshacket i torr panna någon minut under omrörning tills det får en vacker färg utan att bli bränt. Låt svalna på en assiett. Blanda smöret med nötterna, saltet och citronsaften. Rulla det till en rulle i smörpapper. Förvara i kyl några timmar före servering. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa sparrisen och skär av den nedre torra delen. Lägg sparrisstjälkarna i en form och häll över oljan och salta och peppra. Stek i ugnen i 10­-12 minuter tills de får lite färg och fortfarande är spänstiga. Servera genast med skivor av smöret.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!