Tryffeldoftande svampskysås
1 msk vetemjöl (gärna ekologiskt)1 msk mjölkfritt margarin (eller vanligt smör eller margarin)1 stor portobellosvamp5-6 champinjoner 5 blad färsk salvia (eller 0,5 tsk torkad)4,5-5 dl grönsaksbuljong0,5 tsk salt (gärna havssalt)0,5 tsk svartpeppar1 tsk tryffelolja (vit)
Tillsätt svampen och hackad salvia. Rör runt och puttra i några minuter. Svampen ska släppa ifrån sig vätska och vätskan ska ånga bort. Det ska börja dofta gott.
Vispa ner buljongen sakta (inte allt på en gång) tills såsen har en tjockare skykonsistens. Koka i ungefär 7-10 minuter. Tillsätt under tiden mer buljong om såsen blir för tjock.
Ta såsen från pannan, låt den svalna något innan du droppar över tryffeloljan, rör om och serverar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!