Trattkantarellpizza

1 stor pizzaDeg:1/4 pkt jäst3 1/2 dl vatten, 37 grader1 tsk salt3 msk olivolja1 msk torkad oregano, rosmarin eller timjan1 1/2 dl ljust lantbrödsmjölCa 4 dl vetemjölFyllningCa 1 dl ajvar relish2 dl trattkantareller1 rödlök, tunt skivad4 baconskivor i strimlor1 ask coctailtomater1 dl urkärnade svarta oliver1 dl riven smakrik ost, till exempel parmesan eller västerbottenflingsalt

Mat & dryck2008-10-15 06:43
Kan serveras som förrätt i små bitar eller som egen rätt med en sallad till. Jag har lite lantbrödsmjöl i degen för en mer "rustik" karaktär.
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet tillsammans med salt olja, örtkrydda och lantbrödsmjöl. Fortsätt med vetemjölet. Tillsätt så mycket mjöl att du får en smidig deg som släpper från kanterna. Bearbeta degen ordentligt antingen för hand med trägaffel i cirka fem minuter eller i maskin några minuter. Den ska kännas elastisk. Låt jäsa i 45 min. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en stor botten som täcker en plåt. Lägg över degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Halvera tomaterna och lägg dem i ett durkslag. Krama och kläm tomaterna så att kärnorna trycks ut. Låt rinna av en stund.
Bred ajvar relish så att det täcker botten. Strö över svamp, rödlök, oliver, tomater och lök. Avsluta med osten. Grädda i cirka 10 minuter i ugnen, 250 grader. Strö över lite flingsalt när pizzan är nygräddad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!