Tournedos Rossini
(4 portioner)700 g oxfilé av mittbiten, delad i 4 bitarsmör att steka iflingsalt och nymald svartpepparMadeirasås1 finhackad schalottenlök1 msk smör till stekning1 msk tomatpuré3 dl rött vin4 dl kalvfond (4 dl hett vatten + 2 msk flytande kalvfond)½ dl Madeira el sherry4 msk Maizenaredning 1 msk smörsalt och nymald svartpepparTillbehör:4 smörstekta brödrundlar från formfranska4 anklevermousserundlar från icke tvångsmatade ankor (finns i välsorterad matbutik)300 g stekta champinjoner med några stänk av tryffelolja (finns i välsorterad delikatess- el fiskbutik)färska lättkokta gröna bönor
Straxt innan servering värms köttet i 150° till en innertemperatur av 60° för medium-rare. Stek brödrundlarna frasiga i smör, och fördela på fyra varma tallrikar. Stek svampen i smör och droppa på en tesked tryffelolja på slutet. Lägg köttet på det stekta brödet, toppa en bit anklevermousse och lite tryffelstekt svamp. Ringla såsen runtom och servera med lättkokta gröna bönor med lite olivolja och flingsalt. Servera.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!