Toscabullar

(ca 40 st)En kalasbulle med toscaglasyr på toppen.50 g jäst125 g margarin3 dl kaffegrädde2 dl mjölk0,5 tsk salt1,5 dl sockerca 14 dl vetemjölFyllning: 5_6 msk margarin, 5_6 msk sockerToscaglasyr: 100 g margarin, 200 g flagad mandel, 1 dl socker, 2 msk vetemjöl, 2 msk mjölk.

Mat & dryck1998-11-23 11:46
Smula jästen i degbunken. Smält fettet och häll på grädde och mjölk. Ljumma till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör så att den löser sig.
Tillsätt salt, socker och vetemjöl och arbeta degen smidig. Jäs övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på bakbordet. Knåda den något. Dela degen i två delar.
Kavla ut till rektangulära kakor. Bred på fett och socker. Rulla samman.
Dela varje rulle i ca 20 bitar. Lägg bullarna i pappersformar. Ställ på plåt och jäs under bakduk, ca 30 min. Blanda samman glasyren under tiden. Smält samman alla ingredienserna i en kastrull under omrörning. Fördela glasyren på
bullarna.
Grädda i ugn vid 250 grader, 8_10 min. Låt kallna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!