Toscabullar
(ca 40 st)En kalasbulle med toscaglasyr på toppen.50 g jäst125 g margarin3 dl kaffegrädde2 dl mjölk0,5 tsk salt1,5 dl sockerca 14 dl vetemjölFyllning: 5_6 msk margarin, 5_6 msk sockerToscaglasyr: 100 g margarin, 200 g flagad mandel, 1 dl socker, 2 msk vetemjöl, 2 msk mjölk.
Tillsätt salt, socker och vetemjöl och arbeta degen smidig. Jäs övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på bakbordet. Knåda den något. Dela degen i två delar.
Kavla ut till rektangulära kakor. Bred på fett och socker. Rulla samman.
Dela varje rulle i ca 20 bitar. Lägg bullarna i pappersformar. Ställ på plåt och jäs under bakduk, ca 30 min. Blanda samman glasyren under tiden. Smält samman alla ingredienserna i en kastrull under omrörning. Fördela glasyren på
bullarna.
Grädda i ugn vid 250 grader, 8_10 min. Låt kallna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!