Tortilla — spansk potatisomelett

Underbar omelett som ska ätas kall.4 potatisar1 liten gul lök2 vitlöksklyftor1 dl olivolja5 ägg½ tsk salt

Mat & dryck2007-05-10 00:00
Skala och tärna potatisen i små kuber. Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i pannan och mjukstek det utan att det tar färg och tillsätt sedan potatisen. Bryn försiktigt ca 4-5 minuter. Häll av allt i ett durkslag så överflödig olja rinner av. Vispa ihop äggen. Lägg tillbaka potatisblandningen i pannan och häll äggen över. Salta. Stek på mycket svag värme tills tortillan stelnar och potatisen mjuknar. Lägg en tallrik över pannan och vänd den, stek tortillan på andra sidan så den får färg. Låt svalna helt och skär i små tårtbitar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!